Izjemen Koroški Večer S Filmom Doberdob – Roman Upornika

V soboto, 7.11., se je film Doberdob – roman upornika premierno predstavil domačemu, koroškemu občinstvu. Film o svojem so-narodnjaku Prežihovem Vorancu so Ravenčani sprejeli izjemno toplo in z velikim navdušenjem.

Premiera je potekala pod pokroviteljstvom župana Raven na Koroškem in predsednika Prežihove ustanove dr. Tomaža Rožena, ki je pred začetkom filma pozdravil polno dvorano meščanov, med katerimi so bili tudi Vorančevi sorodniki, občinski svetniki in kulturniki.

Po filmu se je zbranemu občinstvu predstavila številčnejša ustvarjalna ekipa filma: režiser in scenarist Martin Turk, igralca Aleš Valič in Srečko Kermavner, producentka Ida Weiss, direktor fotografije Radovan Čok in montažer Jurij Moškon.

Občinstvo je po projekciji navdušeno ugotavljajo, da je izvedelo veliko novega o svojem Vorancu, do katerega sedaj goji še večje spoštovanje in ponos, da prihaja iz njihovih krajev.
“Vrhunski dokumentarni film, ki govori o veličini našega Voranca. Naj se glas o njem ponese po Sloveniji in čez meje.” pa je vtise po ogledu filma povzela domača kulturnica in sorodnica Prežihovega Voranca Danica Hudrap.

Osrednji dogodek bo danes, 9.11., ob 19.00 uri v Kinodvoru. Po projekciji sledi predstavitev ekipe, večer pa se bo nadaljeval v kavarni Kinodvora, kjer bo Jure Longyka gostil pogovor z režiserjem filma Martinom Turkom in Vorančevo vnukinjo Metko Petrič.
Vabljeni!

Delite z ostalimi