SVETOVNA PREMIERA CELOVEČERNEGA FILMA NE POZABI DIHATI

Celovečerni igrani film Martina Turka NE POZABI DIHATI, bo 23. 10. 2019 svetovno premiero doživel na rimskem filmskem festivalu, v paralelni in neodvisni festivalski sekciji Alice Nella Citta, posvečeni filmom za mlado občinstvo. Film NE POZABI DIHATI bo del tekmovalnega programa Mladi odrasli (Young Adults), v kateri se bo predstavilo 12 filmov. Rimske premiere se bodo udeležili scenarist in režiser Martin Turk ter glavna igralca Matija Valant in Tine Ugrin.

Sekcija Alice Nella Citta velja za eno najprestižnejših v Italiji in širše, v sklopu letošnje edicije pa bo svoj celovečerni režijski prvenec Light Of My Life tam predstavil tudi z oskarjem nagrajeni Casey Affleck, ki bo v času festivala vodil tudi delavnico za mlade igralce. S svojim novim filmom Mladi Ahmed se na festival vračata brata Dardenne. Na Alice Nella Citta bo tudi evropska premiera filma Zlohotnica, ki jo bosta s svojo prisotnostjo počastili Angelina Jolie in Michelle Pfeiffer.

Film NE POZABI DIHATI takoj po rimski premieri začenja z redno italijansko kinematografsko distribucijo.

NE POZABI DIHATI je zgodba o petnajstletnem Klemnu, ki odrašča s starejšim bratom Petrom in mamo samohranilko v malem mestecu na odmaknjenem podeželju. Utečen vsakdan, ki ga Klemen najraje preživlja z oboževanim bratom na teniškem igrišču in ob bližnji reki, prekine Petrovo nenadno, strastno ljubezensko razmerje s prelepo vrstnico Sonjo, kar pri Klemnu sproži naval nasprotujočih si čustev.

V filmu igrajo vzhajajoče zvezde slovenskega filma Matija Valant, Tine Ugrin, Klara Kuk in Ronja Matijevec Jerman, poleg njih pa večje vloge zasedajo tudi Iva Krajnc Bagola, Nikola Đuričko in Miha Rodman.

Film je nastal v produkciji Bela film, v koprodukciji s Quasar Multimedia (Italija), Studio dim (Hrvaška), RTV Slovenija in RAI Cinema (Italija), ter finančno podporo Slovenskega filmskega centra, FVG Audiovisual Fund, Hrvaškega avdiovizualnega centra, Media programa Ustvarjalne Evrope, Re-Act razvojne sheme in tehnično podporo FS Viba film. Agent za svetovno prodajo je Intramovies (Italija).

Delite z ostalimi