O nas


Poslanstvo naše hiše je produkcija filmov z relevantnimi zgodbami – najsi bodo osebno človeške ali družbeno politične – ki jih pripovedujejo avtorji s prepoznavnim avtorskim slogom. Verjamemo v skrbno pripravo in razvoj filmskih projektov in težimo k mednarodnim povezovanjem. Zvrst, žanr in dolžina nas ne omejujejo.

In zakaj Bela film?

Weiss v nemščini pomeni belo, ta pa med drugim simbolizira popolnost in pozitivnost in se najpogosteje pojavlja kot simbol večnosti in absolutnosti. Je nič iz katerega se lahko razvije vse. Bela krajina je  tudi majhna in odročna pokrajina na jugovzhodu Slovenije, kjer sva rasli Ida in Maja Weiss.  Je eden najlepših in nedotaknjenih kotičkov Slovenije, ki slovi po gostoljubju domačinov.

… je bilo leto naše ustanovitve
… izdelanih filmov
… filmov imamo trenutno v pripravi

Kontakt

BELA FILM d.o.o.
Sedež: Beljaška ulica 32, 1000 Ljubljana

E-mail: info@belafilm.si

ID za DDV: SI 66860954
Matična številka: 1293630
Podjetje je registrirano na Okrožnem sodišču
v Ljubljani pod zaporedno številko 13059100.

Ustanoviteljici

IDA WEISS

Producentka

Ida je diplomirana multimedijska producentka. S filmsko produkcijo se ukvarja od leta 1994. Od samega začetka leta 1998 je direktorica podjetja Bela Film d.o.o. in producentka vseh filmov, ki nastajajo v njegovi produkciji.

Redno sodeluje tudi s produkcijsko hišo Senca Studio, profesionalne izkušnje pa je nabirala tudi kot direktorica filma in izvršna producentka za druge produkcije ter kot producentka igranega programa TV Slovenija (2001 – 2004).

MAJA WEISS

Režiserka

Maja Weiss je ena najuspešnejših in cenjenih slovenskih filmskih režiserk. V svoji 25 letni karieri je podpisala več kot 30 filmskih del, ki so prepotovali svet in bili nagrajeni tako doma kot v tujini.

Več o njenem delu si lahko preberete tudi v publikacijah, izdanih ob skupni retrospektivi njenih filmov in filmov njenega moža, nemškega režiserja Petra Braatza, na festivalu Crossing Europe v avstrijskem Linzu leta 2005.

Tribute_WeissBraatz